BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. március 7., vasárnap

Pattanásos Tanácstalanság

Gömbölyded, meseszép  és akkor még rézbőrű bébikém arcocskáján és nyakacskáján élete harmadik hetében kis piros kiütések jelentek meg. A kétségbeesés még itt nem szökött a magasba, csak egy héttel később, mikor a pattanásoktól már alig lehetett az arcocskáját látni, és az enyhe vízhiányos állapota miatt (a bilirubin kiürülése miatt több vizelet termelődik, ami íly módon ürül ki a szervezetből) hatalmas karikákkal a szeme alatt, állandó volt a sírdogálás. A pattanások jöttek-mentek, kora reggel egyáltalán nem voltak, napközben azon a a felén az arcának amin aludt és feltételezhetőleg megizzadt vagy ahol nyál érte, több lett, és hol jobb, hol nagyon rossz volt a látvány.

A barátnőm azt mondta hogy az ő orvosa tej allergiára fogta a pattanásokat mivel csemetéje tápszert is kapott, az itteni orvosok egyike a meleg miatti kiütést hozta fel indokul  a másik pedig azt mondta hogy igyak kevesebb tehén tejet. Mikor közöltem hogy már a terhesség alatt sem ittam tehén tejet, és most sem iszom (éppen az allergia kialakulásának elkerülése végett), akkor tanácstalanul állt a feladat és a pattanásos arcú Artúrka előtt. Hmmmm....

Azóta végig kérdeztem minden kisgyermekes ismerősömet, és sokmindenki emlékezett a pattanásokra, és arra is hogy pontosan ebben az időszakban jelentkeztek. A szakirodalom és a számomra megbízható babycenter webboldal alapján, ezeket a hormonális eredetű pattanásokat a nagy mennyiségű hormonok kiürülése okozza, amik a terhesség utolsó heteiben kerültek a baba szervezetébe, és általában a 3-6 hétig tartó időszakban jelentkeznek.


Nem félni a pattanásoktól!!!


BioAnya


0 comments: