BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. január 9., szombat

Karácsonyi Ajándék

Kisfiamtól Karácsonyra azt kaptam, hogy levette a vállamról a hónapok óta tartó kényszeres nyűgöt szoptatás ügyben. Karácsony második napján úgy határozott hogy Ő most már nem hajlandó anyatejet magához venni. Kifli formába feszült, hátradobta a fejecskéjét és üvöltött. A nyűglődés pedig abból fakadt, hogy két hónapos kora óta kapott tápszert is, a reflux miatt, anti-reflux ízesítéssel, és ment a húza-vona immár négy hónapja hogy mennyi tápszer és mennyi anyatej, és mikor több ebből és mikor kevesebb a másikból, és most nem akarom ez, és nem akarom amazt, és.......Give me a break!!!!

Bennem meg küzdött a lelkiismeret furdalás hogy de hát "Breast is best", és minden babás oldal és infó azt kiabálja hogy az első hat hónapban csak szoptatás, és aztán pedig két évig kiegészítés szoptatással, és mindehez képest nekem már az első két hónap is macerás volt, nem beszélve a következő négyről, ami kimondott szenvedés. Nem azért mintha nem imádtam volna a gyermekemet íly módon táplálni, de egyszerűen így hozta az élet. Könnyebb volt az cumisüvegből enni vagy csak finomabb volt a tej? Ki tudja, de nem is az a lényeg. A lényeg hogy megbarátkozom a helyzettel és nem rágom magam miatta.

Szóval, egyik szemem sír, a másikban pedig ott csillog egy nagy pohár vörösbor, Thai zöld curry, kávé kívánság szerint és rég nem látott ruhadarabok amik nem elől gombolósak.

Az első két hónapban Artúr születése után gyakoriak voltak a sírós jelenetek és Kólikár gyanakodott mindenki a környezetemben és ennek hangot is adtak. Ha mindenki jótanácsát megfogadom, akkor gyakorlatilag nem ehettem volna semmit főtt krumplin és rizsen kívül, esetleg még üres kenyeret. Persze ez a kezdetekben elő is fordult, hiszen annyi időm sem volt hogy lekvárt tegyek a kenyérre. De a későbbi utána olvasás, alapvető biokémiai ismereteim és a tapasztalat a következőket iktatta ki az étrendemből a szoptatás ideje alatt:

  • alkohol
  • csokoládé 
  • egynél több kávé egy nap (kettőnél több fekete tea)
  • fokhagyma
  • csípős és erősen fűszeres ételek

Ez tökéletesen elég volt a babának hogy ne legyen hasfájós, én pedig most annál inkább élvezem a nagy pohár vörös bort.

Egészségetekre!!!

BioAnya

0 comments: