Barátnőm kérésére mostantól nem csak a gondolataimat osztom meg, de Gombóc Artúr és a mi étrendünket is, hátha inspirálólag hat valakire. Jó hogy a kedvencemmel kezdem, ami a Vadas. Bár szeretem a gyorsan elkészíthető, egyszerű ételeket, a Vadas ebbe nem tartozik bele, és olyan három óra elkészítési idővel számoljunk, de megéri a fáradtságot. Nem hiába a kedvencem....
Hozzá valók 4 személyre:
- 4 sárgarépa
- 2 fehér répa
- fél zeller gumó
- 8O dkg marha hús (fartő vagy hátszin)
- 4-5 darab babér levél
- mustármag, koriandermag, só, bors, mustár, cukor, ecet vagy citromlé ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt a rántáshoz
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- a vékony szeletekre vágott marhahúst vizben odarakom főzni (közepes lángon amig felforr, aztán kis lángon főzöm tovább)
- belerakom a feldarabolt zöldségeket, kiskanál mustrámagot, kiskanál koriandermagot, 5 babérlevelet és puhára főzöm (a húsnak kb 2 óra kell)
- mikor megfőtt a marhahús, kis adagot külön edénybe szedek, ez lesz a babának (ha akarjuk tovább főzhetjük, hogy teljesen omlós legyen a hús, így könnyebb lesz leturmixolni)
- leöntöm a felesleges levet, és összeturmixolom a zöldségeket és a húst (szükség esetén adok hozzá még a léből, hogy így legyen kellemesen pépes)
- kész is a fínom és tápanyagokban gazdag Bébi Vadas
Felnőtt verzió:
- külön edényben felmelegítem az olajat, hozzá adom a lisztet, cukrot és megbarnítom, majd kevés húslével összekeverem
- a húst kiveszem a léből, és a zöldséget leturmixolom
- hozzáadom a rántást, izlés szerint mustárt, ecetet sót, őrölt borsot és tejfölt....nyam-nyam
- visszarakom a húst és rottyantok rajta egyet
- zsemlegombóccal vagy makaróni tésztával tálalom
Megjegyzések:
- a bébi verzióhoz adhatunk puhára főtt rízst vagy tésztát is, ezzel növelve a kalória értékét, de ezt csak 8 hónapos kortól, addig ne adjunk csemeténknek ennyire összetett ételeket
Élvezetes főzést és jó étvágyat !!!
BioAnya
0 comments:
Megjegyzés küldése