BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

2010. január 12., kedd

RECEPTEK, Vadas

Barátnőm kérésére mostantól nem csak a gondolataimat osztom meg, de Gombóc Artúr és a mi étrendünket is, hátha inspirálólag hat valakire. Jó hogy a kedvencemmel kezdem, ami a Vadas. Bár szeretem a gyorsan elkészíthető, egyszerű ételeket, a Vadas ebbe nem tartozik bele, és olyan három óra elkészítési idővel számoljunk, de megéri a fáradtságot. Nem hiába a kedvencem....

Hozzá valók 4 személyre:

  • 4 sárgarépa
  • 2 fehér répa
  • fél zeller gumó
  • 8O dkg marha hús (fartő vagy hátszin)
  • 4-5 darab babér levél
  • mustármag, koriandermag, só, bors, mustár, cukor, ecet vagy citromlé ízlés szerint
  • 2 evőkanál liszt a rántáshoz
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

  • a vékony szeletekre vágott marhahúst vizben odarakom főzni (közepes lángon amig felforr, aztán kis lángon főzöm tovább)
  • belerakom a feldarabolt zöldségeket, kiskanál mustrámagot, kiskanál koriandermagot, 5 babérlevelet és puhára főzöm (a húsnak kb 2 óra kell)
Bébi étel:

  • mikor megfőtt a marhahús, kis adagot külön edénybe szedek, ez lesz a babának (ha akarjuk tovább főzhetjük, hogy teljesen omlós legyen a hús, így könnyebb lesz leturmixolni) 
  • leöntöm a felesleges levet, és összeturmixolom a zöldségeket és a húst (szükség esetén adok hozzá még a léből, hogy így legyen kellemesen pépes) 
  • kész is a fínom és tápanyagokban gazdag Bébi Vadas
Felnőtt verzió:
  • külön edényben felmelegítem az olajat, hozzá adom a lisztet, cukrot és megbarnítom, majd kevés húslével összekeverem
  • a húst kiveszem a léből, és a zöldséget leturmixolom
  • hozzáadom a rántást, izlés szerint mustárt, ecetet sót, őrölt borsot és tejfölt....nyam-nyam
  • visszarakom a húst és rottyantok rajta egyet
  • zsemlegombóccal vagy makaróni tésztával tálalom

Megjegyzések:
  • a bébi verzióhoz adhatunk puhára főtt rízst vagy tésztát is, ezzel növelve a kalória értékét, de ezt csak 8 hónapos kortól, addig ne adjunk csemeténknek ennyire összetett ételeket

Élvezetes főzést és jó étvágyat !!!


BioAnya

0 comments: